Grootvader OPHALFFENS begon in 1940, tijdens de tweede wereldoorlog, te rijden voor de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen met paard en kar. Het betrof hoofdzakelijk het vervoer van steenkool, dikwijls tussen de bombardementen door.

Begin 1950 kocht hij een eerste kleine occasie vrachtwagen. Overgrootvader stierf jong en de zaak werd verder gezet door Oscar, de broer van grootmoeder Rosa OPHALFFENS.

Intussen huwde mijn grootmoeder met Remi LANCKMANS en zij startten met een melkronde.

In 1967 nam mijn grootmoeder door omstandigheden de zaak over van haar broer Oscar. Grootvader Remi stortte zich op zijn melkronde en grootmoeder Rosa reed met haar vrachtwagens, dit alles onder de naam Remi LANCKMANS.

In 1975 scheiden mijn grootouders en gingen ze elk hun eigen weg:

grootvader deed de melkronde verder onder zijn naam en grootmoeder deed het transport verder onder haar meisjesnaam Rosa OPHALFFENS.

Zo liep het jaren en toen Peter, de kleinzoon, werd geboren kreeg hij het vak als het ware ingelepeld.

Op 18 jaar behaalde hij het rijbewijs C en begon zelf met de vrachtwagens te rijden. Op zijn 21 reed hij internationaal met een oplegger. En stilaan nam hij de leiding over met ondersteuning van grootmoeder Rosa.

In 2000 besloot hij de transportzaak volledig over te nemen onder de naam PETER OPHALFFENS. In 2003 noemde hij het transportbedrijf naar zijn in 1998 geboren dochter Joy: JOYTRANS. Toen bleek dat deze naam al werd gebruikt veranderde de firmanaam naar JVHTRANS als afkorting van haar volledige naam Joy Van Huffel.

In 2007 kwam er een einde aan zijn huwelijk. Peter gaat alleen verder met JVHTRANS en IMMOJOY en zijn ex neemt JOYTRANS over.

Via via komt hij in contact met een Littouwse en richten zijn activiteiten zich stilaan ook op internationaal transport, met een speciale band richting Litouwen